Člověk a práce - vaření
2.4.2025

Člověk a práce - vaření

...dnešní den byl pro děti "vařící premiérou" v cvičné kuchyni......

Dnešní téma - vejce v kuchyni. Hodinu jsem začala praktickou ukázkou, jak připravit vaječnou omoletu. Po mé ukázce, jak  rozklepnout skořápku vajíčka - jak položit prsty na skořápku a skořápku vajíčka rozpůlit tak, aby vajíčko vyklouzlo ze skořápky do hrníčku, tento postup děti vyzkoušely. Každý si musel pro svoji omoletu rozklepnout dvě vajíčka. To byla asi nejobávanější část celého postupu, pak už to byla "hračka" - nakrájet šunku a sýr , prošlehat vajíčko vidličkou, aby se spojil žloutek s bílkem, vajíčka osolit, nalít na pánev, posypat šunkou a sýrem a vyčkat až bude omeleta hotová. Všem dětem se podařila krásně do zlatova usmažená omeleta.

Autor: Miloslava Strnadová
Sdílet  

Fotogalerie

Naše škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze taková cookies, která jsou nezbytně nutná pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb, a u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies). Pravidla cookies