Člověk a práce - vaření -
Churros s čokoládou, pomazánky
Churros - pochoutka španělské kuchyně. Základem Churros je odpalované těsto, které se smaží v horkém oleji.Usmažené kousky se obalují ve skořici smíchané s krupicovým cukrem a pro dokonalý gurmánský zážitek se Churros namáčí v čokoládové omáčce. Churros připravovala děvčata, napřed pod mým vedením, potom už samostatně. A kluci? Připravovali pomazánky, ale taky chtěli dělat Churroz, no sladké je vždy lákavé, a tak už jsme si udělali plán na příští vaření. Prostě to Churroz musíme zopakovat a už si jeho přípravu zamluvili kluci. Děti pracovaly s velkým nasazením, pečlivě a s radostí.....výsledné pokrmy - úprava a servírování je ukázkou jejich krásně odvedené práce. S takovou skupinou je radost pracovat.