Člověk a práce - vaření (5. B)
....a zase ty řízky......dle mého názoru a životní praxe je hodně důležité, umět připravit smažený řízek, to se hodí v životě velmi často......
Kuchyňku, tedy vaření v naší cvičné kuchyni mají, troufám si říci, rádi všichni žáci. A tak zahajujeme v novém kalendářním roce předmět člověk a práce v kuchyni. Připravovali jsme kuřecí smažené řízky. Hodinu jsem zahájila mojí ukázkou - jak řízek osolit, aby nebyl přesolen, jak správně v trojobalu řízek obalit a usmažit tak, aby řízek nikdo nepřipálil. Každý si obalil svůj řízek a usmažil na pánvi. Kdo byl první hotov, krájel zeleninu a chléb. Všichni se podíleli na prostření stolu,. Všechny děti pracovaly s radostí a s velkým pracovním nasazením, každý chtěl mít dobře usmažený řízek. Můj úsměv na tváři značí spokojenost z výborně odvedené práce - řízky byly dobře nasoleny, nikdo nic nespálil, zelenina vhodně nakrájena a úhledně vyrovnána. Nakrájený chléb, vyskládaný na dřevěném prkénku doplnil prostřený stůl.