Člověk a práce
Česnečka, omáčka Bolognese s těstovinami a Biskupský chlebíček podle receptu Josefa Maršálka.
Někým vaření zatracované, někým milované. U mne je milované. I když mám bohaté zkoušenosti s vařením i pečením, vždy když pro děti sestavuji menu, musím hlavně přemýšlet, aby děti stihly vše připravit v rozsahu dvou vyučovacích hodin. Nejtěžší je vymyslet "sladké", které děti milují. Tentokráte děti připravovaly Biskupský chlebíček podle receptu Josefa Maršálka. Na přípravu se mi tento moučník nezdál složitý, ale čokoládová poleva potřebovala svůj čas, a tak si děti musely pro moučník přijít až po odpoledním vyučování - ovšem nelitovaly, že se chvíli zdržely po vyučování ve škole. Biskupský chlebíček se jim povedl, nakrájené porce moučníku byly snězeny během chvilky.