Člověk a práce - vaření
Menu:
Chicken tikka skewers, dip, pečené brambory, Míša řezy
Chicken tikka skewers - kuřecí /mleté/, tikka je pasta z koření curry massala /nahradili jsme suchým kořením curry massala-indické koření a děti udělaly z připravené směsi mletého masa malé válečky, které napíchaly na špejle, aby je pak v troubě upekly. Jednoduchý recept, ale díky tomu, že masové válečky byly napíchány na špejle, hotový pokrm vypadal působivěji. A pečené brambory, sypané vyškvařenou slaninou, vše doplněné dipem ze tří ingrediencí- vše lákavé a výborné chuti - vše se snědlo beze zbytku. Dezert Míša, opět podle receptu Josefa Maršálka. Tento dezert potřebuje čas na přípravu - upéci korpus, připravit krém, který se natírá na chladný korpus, krém musí tuhnout, čokoládová poleva - opět potřebuje čas na tuhnutí - na tento dezert si musely děti počkat až do druhého dne.