Člověk a práce - vaření
13.5.2025

Člověk a práce - vaření

Menu: kuřecí soté s jasmínovou rýží, žemlovka s jablky, bublanina s ovocem

Kuřecí je vždy jistota v kuchyni, těch jídel, které z něho lze připravit je nepřeberné množství. Ovšem žemlovka... ale přála si ji vyzkoušet Maruška, výzvám se nebráníme, tak hurá do přípravy. Přiznám se, že jsem měla obavu, jak se žemlovka povede a hlavně, zda ji budou děti jíst. Moje obava se nenaplnila  - žemlovka se děvčatům povedla a téměř všechny děti ji jedly, takže moje radost byla dvojnásobná. Po bublanině s ovocem se jen "zaprášilo". Kuřecí soté děti připravily ve dvou variantách - pálivější a méně pálivou verzi. Rýže jako příloha byla dobrou volbou.

  

 

Autor: Miloslava Strnadová
Sdílet  

Fotogalerie

Naše škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze taková cookies, která jsou nezbytně nutná pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb, a u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies). Pravidla cookies