Člověk a práce - vaření
menu: juicy roast chicken brest, Batátové toasty, Krtek ve skleničce /dezert/, Maršálkovy rohlíky, ovocná limonáda
Dneska v kuchyni na každém pracovním místě, to hrálo všemi barvami. Výtvarník by měl určitě radost, neb i barvy všech použitých ingrediencí ladily k sobě. Nejdříve bylo potřeba udělat přílohu - upéci v troubě Batáty s restovanou slaninou, žampiony a špenátem, zapečené rokforem - delikátní věc, k tomu a zase v troubě upéci kuřecí prsa, ale tak, aby byla hezky štavnatá - je to přeci v názvu receptu, vysušené maso přeci nikdo nechce jíst. Asi si říkáte, jestlipak byla ta kuřecí prsa šťavnatá - a já odpovídám, ano byla - když víte, nebo si přečtete v receptu, jak na to, povede se vám to. Dalším skvostným pokrmem, byl skleničkový dezert a lá Krtkův dort, jen děti ho připravily do skleničky. A tečkou na konec - rohlíky, no jasně ty Maršálkovy, /tedy podle receptu známého cukráře Josefa Maršálka/, děvčatům se rohlíky povedly. Když se daří, je to radost, a tak děti pozvaly svoji třídní paní učitelku, aby se na tu hotovou krásu přišla podívat - paní učitelka vše obdivovala s radostí, jak děti vše krásně uvařily. Samozřejmě, že paní učitelka ochutnala vše, co děti připravily a nešetřila slovy chvály. Pochvala od třídní paní učitelky přinesla dětem velikou radost.