Člověk a práce (6. B)
je čas adventní ...a tak něco vánočního..
Sněhové pusinky, bílkové pečivo, sněhové vandličky.....názvů pro slaďoučké cukroví je opravdu hodně. O čem je to řeč? O drobném pečivu, které připravíte pouze ze dvou surovin - bílků a cukru. Ale aby se toto pečivo povedlo, bylo po upečení, tedy pardon po usušení v troubě bílé jako padlý sníh, mělo tu správnou konzistenci, musíte vědět "JAK NA TO".
Už příprava sněhu z bílků a přidání cukru, má svá pravidla. Nic se nesmí uspěchat, znáte to.... práce kvapná......
Moje letitá praxe u trouby už ví, jak na ty pusinky. A tak jsem ty pusinky vyzkoušela s dětmi. Chtěla jsem jim ukázat, jak se pusinky připravují, ale také, aby si děti vyzkozušely, jak se pusinky pomocí trezírovací špičky a cukrářského sáčku stříkají na plech. Děti byly z práce na pusinkách nadšené, pusinky se podařily na výbornou.