Člověk a práce - vaření (5. B)
9.1.2024

Člověk a práce - vaření (5. B)

....a zase ty řízky......dle mého názoru a životní praxe je hodně důležité, umět připravit smažený řízek, to se hodí v životě velmi často......

Kuchyňku, tedy vaření v naší cvičné kuchyni mají, troufám si říci, rádi všichni žáci. A tak zahajujeme v novém kalendářním roce předmět člověk a práce v kuchyni. Připravovali jsme kuřecí smažené řízky. Hodinu jsem zahájila mojí ukázkou - jak řízek osolit, aby nebyl přesolen, jak správně v trojobalu řízek obalit a usmažit tak, aby řízek nikdo nepřipálil. Každý si obalil svůj řízek a usmažil na pánvi. Kdo byl první hotov, krájel zeleninu a chléb. Všichni se podíleli na prostření stolu,. Všechny děti pracovaly s radostí a s velkým pracovním nasazením, každý chtěl mít dobře usmažený řízek. Můj úsměv na tváři značí spokojenost z výborně odvedené práce - řízky byly dobře nasoleny, nikdo nic nespálil, zelenina vhodně nakrájena a úhledně vyrovnána. Nakrájený chléb, vyskládaný na dřevěném prkénku  doplnil prostřený stůl. 

Autor: Miloslava Strnadová
Sdílet  

Fotogalerie

Naše škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze taková cookies, která jsou nezbytně nutná pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb, a u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies). Pravidla cookies