Člověk a práce - vaření
20.11.2025

Člověk a práce - vaření

Puding vanilkový, nebo čokoládový?

Dnes jsme v kuchyňce připravovali vanilkový i čokoládový puding. Na přípravu jsme použili hrnec  - zvaný mlékovar. Ten hrnec je báječnou pomůckou, když se vaří mléko, neb v této nádobě se vám mléko nepřipálí.  Hrnec je dvoustěnný, což znamená, že mezi stěny hrnce se hubičkou naleje voda, hubička se uzavře píšťalkou, do nádoby se naleje mléko a hrnec dáte na plotýnku. Když začne mléko vařit, voda mezi stěnami vytvoří páru, která stoupá přes uzávěr tzv. píšťalku. Píšťalka vydá pískavý signál, což znamená, že mléko vaří......Podle návodu na sáčku zvládne uvařit puding každý. Nalít puding do mističek, dozdobit ovocem, nechat vychladit, dozdobit šlehačkou a dílo je hotové. Byla to dobrá svačina pro všechny. 

Autor: Miloslava Strnadová
Sdílet  

Fotogalerie

Naše škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze taková cookies, která jsou nezbytně nutná pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb, a u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies). Pravidla cookies